Reportage fra 12 timers spinning marathon

Igår var dagen hvor benene og r…n skulle testes med 12 timer i sadlen til spinning marathon. Dagen startede kl. 05:30, hvor tasken blev pakket og morgenmaden indtaget. Derefter gik turen mod hovedbanegården, hvor jeg skulle mødes med nogle af de andre Fitnessdk tri gutter kl 06:45 og så gik turen mod Hårlev hallen, verdens navle :) Vi ankom omkring 8:30 og indtog endnu engang lidt mad inden der blev klædt om.

Billede fra sonnykorte.wordpress.com/

Men nu til selve eventet.

Vi startede kl 09:00 og selve eventet var delt op i 12 individuelle spinning timer, hvilket gjorde de 12 timer lidt mindre kedelige. Min plan var at ligge på 75% af maks igennem alle 12 timer, men den plan blev udfordret en del af en hvis hr. Kim Greisen. Ved ikke hvad det er med den mand, men ligge på 75% til hans timer, det er fuldstændig umuligt. Man har jo lyst til at ligge på 100% og især når han har en trøje på hvor der står “JEG FLÆKKER JER”. Han flækker jo samtidig sin spinning cykel, så man får lyst til at gøre ham kunsten efter :) Forsøgte efterfølgende at ligge mig tilbage på de 75%, men igennem dagen blev planen igen udfordret af instruktører med forskellige intervaller. Så efter 8-9 timer, havde jeg forholdvis store problemer med at presse pulsen meget over 70%, også påvirket af at mine lår var godt flade. De sidste 2 timer var ren overlevelse, men var dejligt at kunne udforske det mentale i endurance disciplinen og arbejde med det mentale.

6 timer væk og 6 tilbage

En anden udfordring på dagen var væske, sukker og salt. Fik slet ikke drukket nok op til eventet og måtte ty til salt tabletter og sukker iblandet energidrikken løbende igennem eventet, hvilket også kan ses på videon. En ting er sikkert, maven skal vænnes til indtagelse af det sukkerstads.

Lessons learned er: Husk at drikke vand før! Læg en plan og HOLD DEN.

Hvordan har min krop det så efter igår? Kroppen er øm og bestemt mærket af alle timerne i sadlen, men kan da gå :) Inden starten og under eventet tog jeg for første gang vaseline i brug til mine shorts, i stedet for buksecreme, hvilket jeg kun kan anbefale. Jeg har ingen gener idag, efter de 12 timer i sadlen. Det er dejligt at få afprøvet lidt forskellige præparater, så jeg kan forberede mig på at forebygge skader når jeg i 2013 skal tilbringe 10-12 dage, 20 timer om dagen i sadlen.

En af dem der var med igår, Sonny Korte, har også blogget om vores deltagelse, så tjek hans blog her: http://sonnykorte.wordpress.com
Se eventuelt denne post på bloggen :) http://sonnykorte.wordpress.com/2011/02/05/vores-seje-solorytter/

Til sidst er der lidt video fra igår, med en blanding af nogle af tri gutterne og mig. Den første video er en jeg har klippet, den anden er en som er lavet af Sonny Korte, fra Kim Greisens time igår.

Reportage


En time med Kim Greisen

2 Comments

  1. Maja Højgaard 6. februar, 2011

    Synes virkelig du fortjener den banana pie du skal have med til Super Bowl Night!

    Men hvorfor tager I helt til Hårlev (eller Vallø)?

  2. Jan 7. februar, 2011

    Den blev også nydt, med lidt ømme ben :)
    Nogle af dem fra tri holdet er dernede fra og havde set eventet og så gik deltagelsen til et godt formål, idræts initiativer for overvægtige børn…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Udfyld regnestykket* *