Det sidste døgn inden race-start

IMG_194924 timer til start. De fleste praktiske detaljer er på plads. Følgebilen og camperen til resten af crewet er inspiceret og godkendt af race officials. Cyklerne er færdigmonterede og top-tunede. Jan virker afslappet. Han går rundt og kigger på crewet mens de arbejder. Indimellem blander han sig.

Britt, som har ansvar for mad undervejs, vil vide hvad han spiser. Han er glad for kartoffelmos og wraps med kylling, når energiprodukter ikke helt slår til.

Pia, sygeplejersken, har lavet et log-dokument, hvor vi alle skal notere hans indtag af smertestillende og udskiftning af plastre.

IMG_1934Søren, som er crew chief, har det overordnede ansvar for crewet. Hans største opgave lige nu er at lave en crew-plan for de første 24 timer. Hvem sidder i følgebilen og hvem hviler sig i camperen. Han lægger vægt på, at der er nogle erfarne crew members i bilen det første par døgn, indtil alle har prøvet, hvad det vil sige at køre følgebil. Søren, Julie og Thomas var med, da Jan kørte Race Around Ireland og Mads er med som crew member i RAAM for fjerde år i træk. Chris, Pia, Britt og jeg er de uerfarne.

Det er tydeligt hvorfor Jan har valgt Søren som sin crew chief. Udover at de er brødre, og at der er en naturlig tillid mellem dem, så er Søren meget detaljeorienteret.

Detaljeret bibel og crew chief

IMG_1941Vores bibel de næste 10-12 dage er den officielle Route Book. Den indeholder kort, rutebeskrivelser, regler og vigtige kontaktinformationer. Over 200 sider tætpakket med detaljerede informationer. Den ligger ved siden af Søren sammen med to GPS’er og en iPad som alle er opdateret med ruteplanerne – én GPS til hver af chaufførerne og en iPad til navigatøren, som skal informere Jan om ruten via højtalerne på følgebilens tag.

Vi skal nok finde vej, tænker jer, indtil jeg ser de 120 sider med vejanvisninger, ruteudformning, skiltning og alternative ruter til camperen og af og til følgebilen, på strækninger hvor det er uforsvarligt at den ligger bag Jan.

Godt vi har Søren.

Dag og nat

Der bliver talt meget om søvn. Jans søvn og crewets søvn. Camperen skal bruges til crewets søvn. De skal regne med at sove få timer ad gangen, før der sker en rotation mellem følgebilen og camperen og de får en ny rolle.

Jan vil helst sove om dagen. Under Race Around Ireland, sov han om natten, hvor trætheden og ensomheden er mest mærkbar. Men varmen er det ukendte under RAAM – den faktor han frygter mest. Derfor vælger han at bruge de køligere timer i mørket til at cykle.

Men hvad med Sørens søvn. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om han over hovedet får sovet. “Ja, jeg vil gerne være med til det hele”, siger han og smiler, “så jeg skal minde mig selv på at få sovet.”

Følg Jan

Bloggen og Facebook bliver opdateret dagligt om forberedelserne, racet, crewet og andre spændende detaljer om det maskineri, der nu er ved at gå i gang omkring Jan og de andre ryttere, for at de på mindre end 12 dage kan tilbagelægge de 4800 kilometer der er til den amerikanske østkyst.

Følg med her, på facebook og stil spørgsmål til Jan eller crewet.

/Lise Ring

 

One Comment

 1. Lone 11. juni, 2013

  Kære Jan og Crew. Jeg håber, at I får den mest fantastiske oplevelse og oplever det eventyr, som I er kommet derover efter!

  Jeg er sikker på, at I alle sammen får noget unikt med jer videre i livet, som kun de færreste andre har oplevet! Så nyd det, sug det til jer og vær til stedet i nuet!
  Så kan det kun blive et stort eventyr!

  Pas godt på hinanden – og på min dejlige mand :-) Vi er herhjemme og vi hepper på jer alle døgnet rundt! Vores lille Julie glæder sig allerede til at heppe med flag, når vi kan følge jer på gps-kortet – og selvfølgelig i lufthavnen.
  Det bliver stort – selv blot at være heppekor!

  Vi er her for jer! Rigtig god tur til alle – især Jan!

  Mange kærlige hilsner,
  Lone Stendal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udfyld regnestykket* *