Følgebilen – Jans hjem i 10 dage

48 timer til start. Alt på crew chief Sørens to-do liste er ved at være tjekket af. Den lejede bil er omdannet fra en syvpersoners familiebil til en specialindrettet følgebil fyldt med sponsorlogoer og skiltning foreskrevet i RAAM-reglementet.

Jans hjem under racet

Mads og Chris indretter følgebil

Mads og Chris indretter følgebil

Det særlige ved følgebilen er at den skal køre bag ved Jan hele vejen. Det er hans hjem de 10-12 dage racet er i gang. Derfor skal den være udstyret til at kunne dække alle hans behov – de tekniske, de ernæringsmæssige og de motivationsmæssige.

Skuffesystemer med cykelreservedele, medikamenter og energiprodukter er arrangeret og strategisk placeret bag i bilen ved siden af den madras, hvor Jan kan hvile sig eller få massage. Tre sæder er tilbage. En til chaufføren, en til navigatøren og en til mig, som skal dække racet fra første parket.

Jokes, playlister og overtro?

Chris monterer højtalere

Chris monterer højtalere

Oven på bilen har Chris og Mads monteret fire højtalere. Det er her motivationen kommer fra. Ud af dem kommer Jans playlister, facebook-beskeder fra dem som følger ham hjemmefra, jokes fra crewet og andre vigtige beskeder.

Jokes er vigtige. Humor holder humøret oppe, når trætheden melder sig. Det samme gælder Facebook-beskederne. “Det er enormt motiverende at vide, at folk derhjemme følger med. Det betyder rigtig meget for mig, at få folks beskeder undervejs,” siger Jan.

Og så er der vingummierne. Et par kilo neonfarvede vingummier ligger ved siden af skufferne med medicin og plastre.

En påmindelse om målet

En påmindelse om målet

Jan spadserer rundt om bilen, som er ved at blive indrettet. Han har en grøn snor om håndledet. Snoren har siddet der siden 2011 – gennem rekordforsøg og kvalifikationsløb – dengang hvor RAAM var en drøm der langsomt begyndte at blive til et mål. Snoren minder ham på målet. Han kigger på den mange gange, når han sidder på cyklen.

Jeg spørger ham om han er overtroisk. Han tøver og smiler – måske ikke den betegnelse han vil bruge. Men så falder snakken på et par udtrådte New Balance sko. De står uden for motelværelset, hvor drengene sover – efter sigende fordi de stinker forfærdeligt. Han havde dem på under Race Across Ireland. Og da hans kæreste, Julie, foreslår at de skal skiftes ud med et par nye, er det tydeligt at de er vigtige for ham. Skoene bliver. I hvert fald indtil vi rammer Innapolis på østkysten.

Følg Jan

Bloggen og Facebook bliver opdateret dagligt om forberedelserne, racet, crewet og andre spændende detaljer om det maskineri, der nu er ved at gå i gang omkring Jan og de andre ryttere, for at de på mindre end 12 dage kan tilbagelægge de 4800 kilometer der er til den amerikanske østkyst.

Følg med her, på facebook og stil spørgsmål til Jan eller crewet.

/Lise Ring

One Comment

  1. Anders rørbæk 9. juni, 2013

    Jan det er så cool det her – jeg håber dit livs vildeste race blir så fedt (især efter)
    Gå efter at nakke alle andre

    Rørbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udfyld regnestykket* *