At slippe kontrollen for at finde sit fokus

Jan og sygeplejerske, Pia. Og alle hendes remedier.

Jan og sygeplejerske, Pia. Og alle hendes remedier.

Jan står og kigger på sine to cykler. Rundt om cyklerne ligger en masse reservedele. Han virker rastløs. Han har planlagt en cykeltur på 60 kilometer senere på dagen, men mest af alt ville han ønske det var tirsdag. Tirsdag går starten til han drøm. Når man i flere måneder har skulle cykle hundredevis af kilometer, samle sponsormidler, organisere rejse for ni mennesker og passe et travlt job, så er det en underlig fornemmelse at skulle slappe af, mens andre sørger for alt.

Han er omringet af sit crew. Nøje udvalgte personer, med hver deres ansvarsområde. Chris, cykelmekanikeren skifter slanger og dæk på cyklerne. Pia, som er sygeplejerske, organiserer et arsenal af sårplejeprodukter og medikamenter. Julie, som er Jans gravide kæreste, gennemgår alt hans cykeltøj. Der er mest tøj til de varme kilometer i ørkenen og så er der lidt til de køligere luftlag på toppen af bjergene. Hun ved hvad han kan lide. Søren, crew chiefen, afstemmer tidsplanen og sørger for at alle har noget at lave.

Militærbase og ultracykling

Vi er på et lille motel tæt ved vandet i Oceanside nord for San Diego. Udover at være hjemstavn for Camp Pendleton, en træningsbase for den amerikanske marine, så sker her ikke meget. Hver anden butik på hovedgaden er enten et militært overskudslager eller souvenirbutik til krigsveteraner.

Og så er der Race Across America – eller RAAM som folk kalder det. Ultracykelløbet som alle i byen kender til. Oceanside er kendt for at være værtsby for starten til RAAM. Og man fornemmer, at ryttere og deres crews begynder at søge til byen. Den lokale cykelhandler har travlt, følgebilerne med sponsorlogoerne kører rundt i gaderne og Walmart bliver tømt for alle tænkelige og utænkelige remedier til at indrette følgebilerne til rytterne.

Crewet tager beslutningerne

Cykelmekaniker

Cykelmekaniker Chris skifter dæk og slanger

Jan nærmer sig det punkt, hvor han må slukke for sit kontrolgen og lade andre tage over. Han skal til at finde fokus. Han skal spise godt og han skal sove godt, og så skal han stole på, at alle dem han har valgt til at være omkring sig, er de bedste til at hjælpe ham på tværs af USA. “Når racet går i gang, har jeg måske et par dage, hvor jeg er i stand til at tage gode, rationelle beslutninger. Derefter er det for svært. Derfor overlader jeg kontrollen til andre helt fra start. Hvis jeg får besked på at spise, så spiser jeg og får jeg besked på, at jeg skal skifte udstyr, så gør jeg det.”

Det forklarer rastløsheden. Det er tydeligt at han er i gang med den omstillingsproces. Det er altså er bevidst valg at lade andre tage alle store og ofte små beslutninger i 10 dage. Lige om lidt har han nemlig kun et mål: at komme hurtigst muligt til Annapolis i Maryland på østkysten.

Følg Jan

Bloggen og Facebook bliver opdateret dagligt om forberedelserne, racet, crewet og andre spændende detaljer om det maskineri, der nu er ved at gå i gang omkring Jan og de andre ryttere, for at de på mindre end 12 dage kan tilbagelægge de 4800 kilometer der er til den amerikanske østkyst.

Følg med her, på facebook og stil spørgsmål til Jan eller crewet.

/Lise Ring

 

 

 

Hvad kræver det egentlig at køre 4800 kilometer på under 12 dage?

One Comment

  1. Helge Tesgaard 9. juni, 2013

    God tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udfyld regnestykket* *