Restitutionstræning og den indre dæmon

Så er der ved at være måneds jubilæum for hvornår jeg sidst skriblede på bloggen. Tiden er gået med træning, forsøg på at skære i vægten(smidt 4 kg. indtil videre på 1 måned) og sponsorjagt. Det vil jeg ikke skrive så meget om, da det ikke er særlig interessant før det er konkret :) Det jeg gerne vil dele med jer er, mine erfaringer med restitutionstræning. Ideen kommer fra et spørgsmål jeg fik for lidt tid siden, hvad gør du med restitutionstræning?

Da jeg første gang stødte på begrebet restitutionstræning tænkte jeg, “Det hænger jo ikke sammen!”. Restitution var i min optik noget der foregik på sofaen med en god film, i godt selskab og måske med en smule bland selv slik :) Det var bestemt ikke sidestillet med træning, men det er det blevet. Den indsigt i får nu er på ingen måde funderet i videnskab eller anden populær litteratur men ganske enkelt på mine egne erfaringer på egen krop.

60 - 65% restitution

Min erfaring med restitutionstræning er lidt lettere at forstå hvis jeg sætter det i kontekst af lidt hård træning. Min træningsuge slutter her om vinteren søndag kl. 16 efter 2 timers hård spinning(udholdenhed) og benpres. Næste uge starter om mandagen med morgensvømning(1500-2000m) og så 2 timers restitutionstræning om aftenen. Træningen består af 1-2 timers spinning på en intensitet mellem 60-65%, hvor jeg føler at der er lidt modstand på men stadig ikke er belastende for mig. Bemærk at det IKKE er til en spinning time, det er alene, da jeg er af den opfattelse at er man til en time, så følger man den. Så kombinerer jeg det gerne med lidt core træning, da det er en ideel mulighed for at kombinere to pas. Om tirsdagen har jeg 2 timers hård spinning(interval) igen og det er lige netop her jeg får værdien af min restitutionstræning. Vælger jeg at skippe de 2 timers spinning om mandagen har jeg væsentlig tungere ben og væsentligt svære ved at presse min puls op end jeg har hvis jeg har ofret de 2 timer om mandagen. Noget af det restitutionstræning skulle gøre godt for er at hjælpe med til muskelopbygningen som foregår efter hårde træningspas og så menes det også at fremme den enzymproduktion som er nødvendig for reparation af det beskadiget væv. Hvad det helt konkret er godt for vil jeg ikke kloge åge den på, men jeg kan mærke effekten på min krop og så er artikler overflødige :) Der er mange holdninger til intensiteten af restitutionstræning og kadence er selvfølgelig også et parameter, men mit råd vil være “Lyt til dig selv og juster”. Prøv dig frem med intensiteten, kan være at det føles bedre med 55% for dig og så er det lige så godt, det er følelsen det handler om. Jeg er ikke meget for at læse mig til hvor meget jeg skal træne, vil hellere teste det af på egen krop og så justere. Så ud og træn, lyt og lær :)

Min indre dæmon? Hvad er svært ved min restitutionstræning? Min største udfordring er mig selv, jeg har ekstremt svært ved ikke at smadre igennem og så æde løs af mig selv til sidst. Efter mit rekordforsøg i november var der en der sagde det godt, “Du kan bare ikke lade være, du ligger for hårdt ud!” og han har ret. Det er en af de ting jeg arbejder allermest med, at lægge en dæmper på mig selv og disponere mine kræfter på en måde så jeg ikke altid skal æde mig selv til sidst, især når menuen står på 5.000 km. :) Så hvad er din største udfordring ved at skulle træne lavintensivt? Du ved det ikke før du har prøvet det ;)

Sponsorarbejde

Realiseringen af drømmene og planlægningen kommer tættere og tættere på, så derfor er arbejdet med sponsorer også intensiveret. I min optik skal det være så let, simpelt og givtigt som muligt at støtte op omkring mit projekt og derfor har jeg også lavet en let gennemskuelig sponsorpakke. Så skulle du have interesse eller mene du kender nogle som har så henvis dem gerne til min Bliv Sponsor side. Derinde er det også muligt at downloade en pdf med beskrivelse af pakken som kan sendes til interesserede :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Udfyld regnestykket* *